MOBİLYANIN HAYATIMIZDA Kİ YERİ VE ÖNEMİ

Kişi ilk önce evine ne için mobilya alacağını bilmelidir. İhtiyaçtan mı? yoksa mevcut eşyanın kişiye olumsuz negatif elektrik vermesi mi?

Yoğun ve yorucu yaşamlarımızdan; arına bileceğimiz, kendimizi güvende hissedebileceğimiz, huzur bulabileceğiz en önemli yerler evlerimiz oldu. Dünyanın ve insanoğlunun Corona gibi bir salgın hastalıkla tanışmasından sonra kolektif toplumsal yaşamdan, bireysel yaşama geçiş yaptırdı. Belli zamanlarda evlerimizde çıkamayınca eşyanın ve evlerimizin ne kadar önemli olduğu daha da hissedildi. Evlerde uzun vakitler geçirince kullandığımız eşyaların yaşamımıza ne kadar değer kattığı ve bizim için ne kadar önemli olduğunu tartışmaya başladık.
Yeni dönemde, geleneksel eşya tercihlerinden ziyade, kişilerin daha  mutlu olacağı, evlerde pozitif enerji alacağı eşya tercih edilmeye başlandı. Geleneksel eşya seçiminde; yataklı olsun, muhakkak sandıklı olsun gibi önemli etkenler varken şimdi ise estetik olsun, rahat ve ergonomik olsun en önemlisi ben alacağım eşyayı severek almalıyım, görüp beğeneyim gibi önemli bir kıritel oluştu. Eşya alacak kişilere en önemli tavsiyemiz asla arkadaşınızla eşyaya bakmayın aynı evde eşyayı paylaşacağınız eşiniz, çocuğunuz yada ev arkadaşınızla bakıp karar veriniz. Arkadaşlar farklı zevklere ve beğenilere sahip olunca eşya alacak kişinin aklı karışarak yanlış kararlar vermesine ve  hata yapmasına sebep olabiliyor.

Artan hayat pahalılığı da evlerimiz de daha çok vakit geçirmemize neden oldu. Geçmiş dönem ve geleneksel eşya kültürü döneminde Mutfaklarda yemek yiyecek kadar vakit geçirirken, şimdi mutfaklarda yaşam alanlarımız oldu. Mutfak masa sandalyelerinde sadece ekonomik ürünler tercih ederken yeni dönemde rahat, konforlu üzerlerinde uzunca süre oturabileceğimiz mutfak eşyalarını tercih eder olduk,

Sevgili takipçilerimiz biz bu konuları daha da yazabiliriz ama bundan sonra sizin eviniz ve evdeki eşyanızın önemini yazıp bize gönderirseniz paylaşıp binlerce insanlar fikirlerinizden ilham almasını sağlayın.